Word lid Bestel gratis

Opening Longpunt Almelo

 

Op 6 februari openen het Longfonds en het Medisch Centrum De Kolk ‘Longpunt Almelo’. Longpatiënten en hun partners kunnen er 4 keer per jaar naar een thema-avond voor informatie en het delen van ervaringen. Longpunt Almelo is het zevende Longpunt in Overijssel.

De feestelijke opening van Longpunt Almelo is op dinsdag 6 februari om 19.30 uur in het ’Medisch Centrum De Kolk, Bornerbroeksestraat 36 Almelo.  De opening wordt verricht door Monique aan de Stegge apotheker Apotheek de Kolk. Daarna zal drs. J. Rauws kaderhuisarts astma/COPD bij Medisch Centrum De Kolk aansluitend een voordracht houden over ‘Ziektebeeld longaandoeningen, de kenmerken, verschillen en overeenkomsten’.  Naast informatie is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wie een longziekte heeft, krijgt natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

 

Ervaringen

Voor een antwoord op al deze vragen is er nu het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds. Vier keer per jaar zijn er thema avonden waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden (huis/long)artsen, fysiotherapeuten, apothekers, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

 

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Elly Beens tel. (06) 510 068 15. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.