Word lid Bestel gratis

Allergische reactie/hooikoorts en astma

| Deventer | Longpunt

Bij alle Longpunten in Overijssel zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en te leren van elkaar.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers bij hen met vragen terecht. U bent van harte welkom bij één van de Longpunten in Overijssel. De koffie en thee staat klaar! U hoeft zich niet aan te melden m.u.v. Deventer.

Longpunt Deventer
10 september - Allergische reactie/hooikoorts en astma

Allergische reactie/hooikoorts en astma
Bij luchtwegallergieën komt u in aanraking met allergenen via ingeademde lucht en daarop kunt u allergisch reageren. Als bomen en grassen bloeien zit er vaak extra stuifmeel in de lucht. Daarom nemen de klachten van hooikoorts toe in de lente en zomer. Hoe verhoudt dit zich tot longziekten? En wat kunt u er aan doen? Judith Vermeulen, kaderhuisarts astma/COPD en Martien Vrolijk, praktijkverpleegkundige vertellen hier tijdens de bijeenkomst meer over. Daarnaast is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.  Het belooft een interessante avond te worden.

U bent op 10 september van harte welkom om 19.30 uur in het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkensteinlaan 75 te Deventer (Auditorium).

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Informatie en aanmelden op www.dz.nl/agenda. Ook kunt u bellen met Maaike Geerdink tel. 06-51528935. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.