Word lid Bestel gratis

De invloed van het binnen- en buitenmilieu en het effect op de longen

| Hardenberg | Longpunt

Bij alle Longpunten in Overijssel zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en te leren van elkaar.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers bij hen met vragen terecht. U bent van harte welkom bij één van de Longpunten in Overijssel. De koffie en thee staat klaar! U hoeft zich niet aan te melden m.u.v. Deventer.

Longpunt Hardenberg
12 november - De invloed van het binnen- en buitenmilieu en het effect op de longen

De invloed van het binnen- en buitenmilieu en het effect op de longen
Per dag haalt u 20.000 keer adem. Wist u dat de lucht in Nederland vaak niet zo gezond is? Ongezonde lucht is gevaarlijk en verhoogt het risico op astma, COPD en longkanker. Heeft u een longziekte, dan merkt u vaak als eerste dat er veel fijnstof in de lucht zit. Gastpreker is Paul Wensveen, milieugezondheidskundige GGD IJsselland, GGD Twente laat u zien wat de effecten zijn. Tijdens de bijeenkomst is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.  Het belooft een interessante middag te worden.

U bent op 12 november van harte welkom om 14.00 uur in Het Heemse, Blanckvoortallee 2 te Hardenberg.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Jannie ten Hertog,  telefoon (0523) 615773. Bezoekers wordt verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.