Word lid Bestel gratis

Het opsporen van longkanker met een elektronisch neus

| Enschede | Longpunt

Bij alle Longpunten in Overijssel zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en te leren van elkaar.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers bij hen met vragen terecht. U bent van harte welkom bij één van de Longpunten in Overijssel. De koffie en thee staat klaar! U hoeft zich niet aan te melden m.u.v. Deventer.

Longpunt Enschede
18 september - Het opsporen van longkanker met een elektronisch neus

Het opsporen van longkanker met een elektronisch neus
Onderzoeken om te kijken of de zogeheten e-nose kan helpen bij longziekten zoals astma en COPD gaven veelbelovende resultaten (Journal of Breath Research 2016). Het nieuwe onderzoek, een initiatief van Medisch Spectrum Twente in Enschede, wordt uitgevoerd in een samenwerkingsverband met de universiteiten van Nijmegen en Twente. Job van der Palen, klinisch epidemioloog en Sharina Kort, longarts in opleiding vertellen u hier alles tijdens de bijeenkomst. Tevens is er alle gelegenheid om met  de zorgverlener(s) in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. Het belooft een interessante avond te worden.

U bent op 18 september van harte welkom om 19.00 uur in het Gezondheidshoes aan de JJ van Deinselaan 34a te Enschede (ingang Fysio Twente).

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Maaike Geerdink tel. 06-51528935. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.