Word lid Bestel gratis

Longrevalidatie en fysiotherapie

| Deventer | Longpunt

Bij alle Longpunten in Overijssel zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en te leren van elkaar.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers bij hen met vragen terecht. U bent van harte welkom bij één van de Longpunten in Overijssel. De koffie en thee staat klaar! U hoeft zich niet aan te melden m.u.v. Deventer.

Longpunt Deventer
19 november - Longrevalidatie en fysiotherapie: wat kan het voor mij betekenen en hoe blijf ik in beweging?

Longrevalidatie en fysiotherapie: wat kan het voor mij betekenen en hoe blijf ik in beweging?
Bewegen is gezond voor iedereen, maar in het bijzonder voor mensen met een longziekte. Hoe kunt u meer bewegen, terwijl u minder energie ervaart of aan het revalideren bent? Behoud van conditie is belangrijk voor longpatiënten. Voldoende bewegen, letten op de ademhaling, bij wie kunt u terecht om uw conditie op peil te krijgen en te houden? Welke mogelijkheden zijn er bij de fysiotherapeut in het ziekenhuis en in de fysiotherapiepraktijk bij u om de hoek. Tessa Peek, fysiotherapeut in het Deventer Ziekenhuis vertelt hier tijdens de bijeenkomst meer over. Daarnaast is er alle gelegenheid om met de zorgverleners in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen.  Het belooft een interessante avond te worden.

U bent op 19 november van harte welkom om 19.30 uur in het Deventer Ziekenhuis, Nico Bolkensteinlaan 75 te Deventer (Auditorium).

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Informatie en aanmelden op www.dz.nl/agenda. Ook kunt u bellen met Maaike Geerdink tel. 06-51528935. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.