Word lid Bestel gratis

THOON

THOON staat voor: Twentse Huisartsen Onderneming Oost Nederland

THOON is een organisatie VAN en VOOR huisartsen in Twente en directe omgeving.
Om u beter te kunnen helpen en te ondersteunen bij uw chronische ziekte werken alle zorgverleners samen. We maken daarvoor goede afspraken met elkaar, maar ook met u. Uit ervaringen van chronisch zieken en andere onderzoeken weten wij hoe belangrijk dat is. In beleidstaal: deze afspraken noemen wij zorgprogramma’s. En de groep van zorgverleners noemen wij een zorggroep.

Waar komt u THOON tegen?
In principe merkt u als patiënt weinig van THOON. U komt gewoon bij uw eigen huisarts of praktijkverpleegkundige. Wanneer het volgens de huisarts of verpleegkundige nodig is om naar bijvoorbeeld een podotherapeut, fysiotherapeut of diëtist te gaan, kunt u gezamenlijk bepalen naar wie u kunt gaan. Deze podotherapeut, fysiotherapeut of diëtist moet wel bij THOON aangesloten zijn, wanneer u de zorg vergoed wilt krijgen. Doordat zorgverzekeraars hun klanten steeds meer inzicht geven in zorgkosten zult u ons terugvinden op uw zorgkostenoverzicht.

Patiëntenraad THOON
THOON wordt ondersteund door een aantal commissies. Eén daarvan is de Patiëntenraad. De Patiëntenraad is de stem van de patiënt in THOON, zodat ook deze belangrijke groep vertegenwoordigd is. Bij ketenzorg staat de chronisch zieke patiënt centraal. Naar zijn ervaringen en wensen wordt geluisterd. Hij denkt mee over zorgprogramma’s en zelfmanagement. De Patiëntenraad is in 2014 opgericht en bestaat uit afgevaardigden van de regionale afdelingen van de Diabetesvereniging Nederland DVN, het Longfonds en De Hart- en Vaatgroep.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.