Word lid Bestel gratis

Zelfmanagement bij longaandoeningen en andere chronische ziekten

| Enschede | Longpunt

Bij alle Longpunten in Overijssel zijn de bijeenkomsten gericht op mensen met een longziekte en hun partners en zorgverleners, waar actuele informatie en praktische tips worden gegeven. Afwisselend houden (long)artsen, fysiotherapeuten, psychologen, maatschappelijk werkers e.d. er een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en te leren van elkaar.

Bij elk Longpunt zijn zorgverleners aanwezig en kunnen bezoekers bij hen met vragen terecht. U bent van harte welkom bij één van de Longpunten in Overijssel. De koffie en thee staat klaar! U hoeft zich niet aan te melden m.u.v. Deventer.

Longpunt Enschede
20 november – Zelfmanagement bij longaandoeningen en andere chronische ziekten

Zelfmanagement bij longaandoeningen en andere chronische ziekten
Mensen met een longziekte vinden het belangrijk om de regie over hun behandeling en dagelijks leven in eigen hand te houden. Circa 40% van alle patiënten vindt dit moeilijk en zou hier graag hulp bij krijgen (onderzoek Nivel). Maar, hoe pakt u dit aan? Tijdens de bijeenkomst op 20 november gaan Anke Lenferink, universitair docent en Clara van Ommeren verpleegkundig specialist longgeneeskunde hier dieper met u op in. Tijdens de avond is er alle gelegenheid om met  de zorgverlener(s) in gesprek te gaan en samen ervaringen uit te wisselen. Het belooft een interessante avond te worden.

U bent op 20 november van harte welkom om 19.00 uur in het Gezondheidshoes aan de JJ van Deinselaan 34a te Enschede (ingang Fysio Twente).

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Maaike Geerdink tel. 06-51528935. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.